Branin gastronomski vodič

Brana Antović je uvek bila prepoznatljiva po zanimljivim pričama, a jednu takvu donosi nam i sada. Radi se o gastronomskom vodiču sa top 5 adresa na kojima možemo pronaći odličnu hranu “za poneti”, a pogađajte ko je zauzeo prvo mesto – Lulu.

Verujte nam, malo je situacija koje volimo koliko uživanje, natenane i bez ikakve žurbe, u hrani i ambijentu naših omiljenih restorana ili kafea. Znamo da u toj ljubavi nismo usamljeni. Kao što nismo usamljeni ni u svakodnevnoj jurnjavi usled silnih poslovnih i privatnih obaveza zbog kojih nam ti ”natenane” momenti neretko izmiču. Ali ako smo zbog manjka vremena sebe lišili tog užitka, ne moramo i onog drugog u vidu ukusnog zalogaja. Zato vam danas predstavljamo 5 gastronomskih adresa koje volimo, a na kojima možete da nađete kvalitetne i ukusne obroke ili poslastice i ujedno ih poneti sa sobom. Idealan način da obradujete nepca i ulepšate haotičan dan, kako sebi tako i vama dragim ljudima.

Krećemo od omiljene nam beogradske pekare iza koje stoji presimpatičan tim koji je čvrsto verovao u svoju viziju o inovativnoj, raznolikoj i zdravoj ponudi pekarskih proizvoda i u skladu sa tom vizijom kreirao je ono što sada znamo kao Lulu pekare. U njima vidimo kako izgleda spoj tradicionalnih recepata i modernog pristupa u kojem se sve češće ističe važnost zdravijih opcija u odnosu na one na koje smo inače navikli. Zato ovu pekaru volimo i u danima kada sebi dajemo oduška, ali i u periodima kada brinemo o tome šta jedemo. Naravno, trudimo se da su ovi drugi periodi duži i da smo u njima istrajniji, ali ko bi mogao da zameri kada popustimo pred lepotom Lulu slatkih peciva kakva su cimet rolnica, kroasani sa kremom i voćem ili pak njihovi mafini. Ništa nismo imuniji ni na slane opcije.

Ovih dana posebno uživamo u njihovom novitetu: banet hlebu čija originalna receptura stiže iz Francuske i koji se ne mogu tako lako naći u Beogradu. Specifični su zbog produženog odmaranja testa što hleb čini dugotrajnijim. Stiže u pet varijanti: seljački (pripremljen po tradicionalnoj recepturi od kiselog testa), chia (sa dodatkom chia semenki koje su bogat izvor proteina), sa krompirom (ubedljiv pobednik kada pričamo o svežini i bogatstvu vlaknima), arabo (sa raženim brašnom i sedam vrsta semenki) i banet sa semenkama. Za šta god da se odlučite u bilo kojoj od 18 Lulu lokacija u gradu, sigurni smo da ćete, baš poput nas, postati ljubitelji ove pekarske priče i da ćete joj se vraćati kada god ste u prilici i prolazu, a neretko i namenski samo kako biste još nešto iz nje okusili.

Posetite nas i uverite se zašto smo se našli na samom vrhu ove zanimljive i pre svega korisne gastronomske liste.

Brana Antović
Izvor: Brana`s Divine World